『どんぐり』⚡の食べ方
(縄文の主食『どんぐり』縄文叡智)

『どんぐり』⚡の食べ方
(縄文の主食『どんぐり』縄文叡智)

『どんぐり』⚡の食べ方
(縄文の主食『どんぐり』縄文叡智)

【 どんぐりはスーパーフードです!
小麦や白米から転換すると素晴らしい健康が實現できます! タダで!!

野生食は、天壽 (250歳) の登龍門です。

経済無くても、野生食 野生素材衣食住で健やか幸せが滿ち溢れるよ!
(コンビニや市役所等でタダで配ればいい! どんぐりを公園や街路樹に植えればいい)】

どんぐりをたくさん拾えたら食べてみましょう♪

そして、拾ったドングリを庭に撒きましょう! 種だから芽が出て2~3年でドングリ食べられるんだよ!

1.どんぐりを選別する
新鮮などんぐりをえらぶ

拾ってきたどんぐりを、水に入れて沈んだどんぐりだけつかいます。
(水に浮いたどんぐりは古くなっています)
どんぐりの種類を分ける

アクぬきが必要なものと、必要のないものに分けます。
拾うときに前もって分けておくと便利です。

また、アクのほとんどないものや、アクの少ないどんぐりを選んで拾うと
アクぬきの手間がはぶけます。

アクがほとんどないどんぐり

スダジイ、ツブラジイなど

アクがすくないどんぐり

マテバシイ、シリブカガシ、イチイガシなど

アクがあるどんぐり

シラカシ、アラカシ、アカガシ、ツクバネガシなど

アクがおおいどんぐり

コナラ、ミズナラ、クヌギ、アベマキ、カシワなど

アクのあるどんぐりは、アクぬきをしてから料理します。

2.アクをぬく
まず、どんぐりをペンチやハンマーなどを使って割り、
カラと薄皮をはがしておきます。
どんぐりをこまかくしてからアクをぬくと、アクをぬきやすいです。
アクのすくないどんぐりの場合

そのままでも食べられますが、どんぐりのアクをぬくときには
水をはった容器につけておきます。
アクのあるどんぐりの場合

水をはった容器につけて置き、なんどか水をいれかえます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

はやくアクをぬきたいときには
鍋で煮てから、水につけておきます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。
アクがおおいどんぐりの場合

鍋でなんどか水をいれかえながら煮ます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

重曹やワラなどの灰などを使うともっとアクが抜けます。
重曹や灰といっしょにどんぐり鍋で煮ることを、
水を入れ替えながら何度かくりかえします。

重曹を使う場合には、どんぐり200グラムにつき重曹を小さじ 2 ~ 3 ばいぐらい。
灰を使う場合には、どんぐりと同じぐらいの重さを入れて煮ます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

3.どんぐりの食べ方
1生どんぐり
2いりどんぐり
3どんぐりコーヒー
4 ゆでどんぐり
5どんぐり炊き込みごはん
6どんぐりだんご
7どんぐりクッキー
8どんぐりパン

1.生どんぐり
スダジイ、ツブラジイ、マテバシイなどのどんぐりは、
アクがすくないので、殻と渋皮をむいて生でも食べられます。
ただ、味がほとんどないのでいったほうがおいしいです。

2.炒(イ)りどんぐり
道具:フライパン
材料:塩少々、
どんぐり(スダジイ、ツブラジイ、マテバシイ、シリブカガシなどのアクのすくないもの)
アクがほとんどないどんぐりか、アクのすくないどんぐりをつかいます。
カラのついたままのどんぐりをフライパンに入れ
弱火でこげつかないようにいります。

火が强いと、どんぐりがはじけて
飛ぶことがありますので注意してください。
フライパンにフタやがあればフタをしておきましょう。

どんぐりのこうばしい香りがしてきたらできあがりです。
どんぐりのカラに割れ目が入っています。

カラと薄皮ををむいて食べます。

味がついていないので塩をふってたべるとわりとおいしいです。
アク抜きをしてないので食べすぎに注意してください。

3.どんぐりコーヒー
道具:ペンチ、ほうちょう、フライパン、ヤカンなど
材料:どんぐり(スダジイ、マテバシイなど)

どんぐりをペンチなどで割って、
殻と薄皮をはいで中身をだします。

ほうちょうで薄切りにして、
水につけアクをぬきます。

天日干しにします。

フライパンで炒ります。
こおばしい香りが少ししてきます。

やかんなどで煮出します。

おいしいどんぐりコーヒーのできあがりです♪

すこし、麥茶ににた味がして、飲みやすかったです。

4.ゆでどんぐり

5.どんぐり炊き込みごはん

6.どんぐりだんご

7.どんぐりクッキー

8.どんぐりパン

深まる秋の風物詩、どんぐり。

そんなどんぐりが美味しく食べることが出来ると言うのをご存知ですか?

最近では日本でも、どんぐりは健康自然食品として、その榮養価や効能が注目されてき始めました。

お隣り韓國では國民食の一つとも言われ、街を歩くとドングリ料理の専門店を見つけることも出来ます。

また、スーパーの豆腐売り場には必ずどんぐり寒天(どんぐりゼリー)が並び、子どもの間食としても好まれ、食堂や居酒屋の定番メニューの一つでもあります。

おそらく世界で一番どんぐりを食する國は韓國ではないでしょうか?

そんな韓國のどんぐり料理の数々から、どんぐりの魅力に迫ってみようと思います。

驚きのどんぐりの榮養素
どんぐりの種類によって弱冠の差はありますが、榮養素として主に

炭水化物が6割
脂肪が2割
タンパク質が6%
含まれています。

中でもビタミンCが多く、ビタミンB1、B2、B6やビタミンK、葉酸やミネラルを多く含む、超・自然派健康食品の一つなのです。

最近では、どんぐりの中に含まれる「アコニック酸」が體内の重金属などの有害物質を排除してくれるデトックス効果が注目され、隠れたスーパーフードとして人氣を集めています。

どんぐりのタンニン
またドングリの成分で1~5%ほどをしめるタンニンですが、多くはアク抜きの過程で除去されます。

しかし残った適度な量のタンニンは毛細血管を丈夫にする働きがあり、胃腸の弱い人の胃の粘膜を保護する働きがるため、下痢止めの効果が髙い亊で有名です。

韓國の『東醫宝鑑』では、

頻尿や不規則な便意に悩む人、水分代謝が惡く身體がむくみがちな人はドングリ寒天(どんぐりゼリー)を食べると良い

と記されています。

また、榮養価が髙く、低カロリーで腹持ちがいいために韓國では身近なダイエット食品としても人氣ですし、成人病予防にも効果的だと言うことで更に注目度が髙まっています。

しかし、過度な摂取は便秘を引き起こすこともあるので食べ過ぎには注意です。

普段の間食や盆正月の名節料理、宮廷料理から食堂や居酒屋のメニューにも頻繁に顔を出す数々のどんぐり料理が、韓國女性のスラリとした脚やお肌の美しさの秘訣かもしれませんね 🧡🌾

How to eat acorns
(Jomon staple food “acorn” Jomon wisdom)

[Acorns are superfoods!
Great health can be achieved by switching from wheat and white rice! For free! !!

Wild food is the gateway to Tenju (250 years old).

Even if you don’t have an economy, you can enjoy healthy happiness with wild food, wild material, food, and shelter!
(Distribute for free at convenience stores and city halls! Plant acorns in parks and roadside trees)]

If you can pick up a lot of acorns, let’s eat them ♪

  1. 1. Sort acorns
    Select fresh acorns

Put the picked up acorns in water and use only the sunken acorns.
(Acorns floating on the water are old)
Separate the types of acorns

Divide into those that require lye removal and those that do not.
It is convenient to separate them in advance when picking them up.

Also, if you select and pick up acorns that have almost no lye or acorns that have little lye.
It saves you the trouble of removing the lye.

Acorn with almost no lye

Castanopsis sieboldii, Japanese Chinquapin, etc.

Acorn with little lye

Lithocarpus glaber, Lithocarpus glaber, Quercus gilva, etc.

Acorn with lye

Quercus myrsini, Quercus glauca, Quercus acuta, Quercus sessilifolia, etc.

Acorn with a lot of lye

Quercus serrata, Quercus crispula, Quercus acutissima, Quercus variabilis, Quercus dentata, etc.

Acorns with lye are cooked after removing the lye.

  1. 2. Remove the lye
    First, split the acorn with pliers or a hammer,
    Peel off the empty skin and thin skin.
    It is easier to remove the lye if you remove the lye after chopping the acorn.
    In the case of acorns with low lye

You can eat it as it is, but when you remove the acorn lye
Put it in a container filled with water.
In the case of acorns with lye

Put it in a container filled with water and add some water.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

When you want to remove the lye quickly
Boil in a pot and soak in water.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.
When the lye is a large acorn

Boil while adding some water in a pot.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

If you use ash such as baking soda or straw, you can get rid of more lye.
Boil in an acorn pot with baking soda and ashes,
Repeat several times while changing the water.

If you use baking soda, add 2-3 teaspoons of baking soda per 200 grams of acorns.
When using ash, add the same weight as an acorn and simmer.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

  1. 3. How to eat acorns
    1 Raw acorn 2 Iri acorn 3 Acorn coffee 4 Boiled acorn 5 Acorn cooked rice 6 Acorn dango 7 Acorn cookie 8 Acorn bread
  2. 1. Raw acorn

Acorns such as Castanopsis sieboldii, Japanese Chinquapin, and Lithocarpus edulis
Since it has a low lye, it can be eaten raw by peeling the shell and astringent skin.
However, it is better to go because it has almost no taste.

  1. 2. Iri acorn
    Tool: frying pan
    Ingredients: a little salt,
    Acorns (Sudajii, Japanese Chinquapin, Lithocarpus edulis, Lithocarpus glaber, etc.)
    Use acorns that have almost no lye or acorns that have little lye.
    Put the acorns with the color in the frying pan
    I’m going to avoid burning over low heat.

When the fire is strong, the acorns pop
Please note that it may fly.
If the frying pan has a lid, keep the lid on.

When you can smell the acorn, it’s done.
There is a crack in the acorn color.

Peel the empty and thin skin and eat.

It’s unflavored, so it’s delicious when sprinkled with salt.
Be careful not to eat too much as you have not removed the lye.

  1. 3. Acorn coffee
    Tools: pliers, knives, frying pans, kettles, etc.
    Material: Acorn (Sudajii, Matebashii, etc.)

Divide the acorn with pliers, etc.
Peel the shell and thin skin to remove the contents.

Slice it with a knife and slice it.
Soak in water and remove the lye.

Let it dry in the sun.

Fry in a frying pan.
It has a little fragrant scent.

Boil in a kettle.

The delicious acorn coffee is ready!

It tasted a little bit like barley tea and was easy to drink.

  1. Boiled acorn
    making,
  2. Rice cooked with acorns
    making
  3. Acorn dumpling
    making
  4. Acorn cookie
    making
  5. Acorn bread

Acorn, a deepening autumn tradition.

Did you know that such acorns can be eaten deliciously? → Click here for the article

Recently, even in Japan, acorns have begun to attract attention as healthy natural foods for their nutritional value and efficacy.

It is said to be one of the national dishes in neighboring Korea, and you can find acorn specialty stores by walking around the city.

In addition, acorn agar (acorn jelly) is always lined up in the tofu section of the supermarket, and it is also popular as a snack for children, and it is one of the standard menus in restaurants and izakaya.

Perhaps the country that eats the most acorns in the world is South Korea?

From such Korean acorn dishes, I would like to approach the charm of acorns.

Amazing acorn nutrients
There is a slight difference depending on the type of acorn, but it is mainly used as a nutrient.

60% carbohydrate
20% fat
6% protein
It contains.

Among them, it is one of the ultra-natural health foods that is rich in vitamin C, vitamins B1, B2, B6, vitamin K, folic acid and minerals.

Recently, the detoxification effect of “aconic acid” contained in acorns to eliminate harmful substances such as heavy metals in the body has attracted attention, and it is gaining popularity as a hidden superfood.

Acorn tannins
In addition, tannins, which are about 1 to 5% of the acorn component, are mostly removed during the process of removing lye.

However, the remaining moderate amount of tannin has the function of strengthening the capillaries and the function of protecting the gastric mucosa of people with weak gastrointestinal tracts, so it is famous for its high antidiarrhea effect.

In Korea’s Dongui Bogam

People who suffer from frequent urination or irregular stools, or who have poor water metabolism and tend to swell, should eat acorn agar (acorn jelly).

It is written as.

In addition, it is popular as a familiar diet food in Korea because it is nutritious, low in calories, and has a good stomach, and it is getting more attention because it is effective in preventing adult diseases.

However, be careful not to overeat, as excessive intake can cause constipation.

A number of acorn dishes that frequently appear in the menus of cafeterias and izakaya, from regular snacks, osechi dishes of Bon New Year, and court dishes, may be the secret to the beauty of Korean women’s slender legs and skin. Hmm 🧡🌾

【 どんぐりはスーパーフードです!
小麦や白米から転換すると素晴らしい健康が實現できます! タダで!!

野生食は、天壽 (250歳) の登龍門です。

経済無くても、野生食 野生素材衣食住で健やか幸せが滿ち溢れるよ!
(コンビニや市役所等でタダで配ればいい! どんぐりを公園や街路樹に植えればいい)】

どんぐりをたくさん拾えたら食べてみましょう♪

そして、拾ったドングリを庭に撒きましょう! 種だから芽が出て2~3年でドングリ食べられるんだよ!

1.どんぐりを選別する
新鮮などんぐりをえらぶ

拾ってきたどんぐりを、水に入れて沈んだどんぐりだけつかいます。
(水に浮いたどんぐりは古くなっています)
どんぐりの種類を分ける

アクぬきが必要なものと、必要のないものに分けます。
拾うときに前もって分けておくと便利です。

また、アクのほとんどないものや、アクの少ないどんぐりを選んで拾うと
アクぬきの手間がはぶけます。

アクがほとんどないどんぐり

スダジイ、ツブラジイなど

アクがすくないどんぐり

マテバシイ、シリブカガシ、イチイガシなど

アクがあるどんぐり

シラカシ、アラカシ、アカガシ、ツクバネガシなど

アクがおおいどんぐり

コナラ、ミズナラ、クヌギ、アベマキ、カシワなど

アクのあるどんぐりは、アクぬきをしてから料理します。

2.アクをぬく
まず、どんぐりをペンチやハンマーなどを使って割り、
カラと薄皮をはがしておきます。
どんぐりをこまかくしてからアクをぬくと、アクをぬきやすいです。
アクのすくないどんぐりの場合

そのままでも食べられますが、どんぐりのアクをぬくときには
水をはった容器につけておきます。
アクのあるどんぐりの場合

水をはった容器につけて置き、なんどか水をいれかえます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

はやくアクをぬきたいときには
鍋で煮てから、水につけておきます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。
アクがおおいどんぐりの場合

鍋でなんどか水をいれかえながら煮ます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

重曹やワラなどの灰などを使うともっとアクが抜けます。
重曹や灰といっしょにどんぐり鍋で煮ることを、
水を入れ替えながら何度かくりかえします。

重曹を使う場合には、どんぐり200グラムにつき重曹を小さじ 2 ~ 3 ばいぐらい。
灰を使う場合には、どんぐりと同じぐらいの重さを入れて煮ます。
すこし食べてみてしぶみがなくなっていればOKです。

3.どんぐりの食べ方
1生どんぐり
2いりどんぐり
3どんぐりコーヒー
4 ゆでどんぐり
5どんぐり炊き込みごはん
6どんぐりだんご
7どんぐりクッキー
8どんぐりパン

1.生どんぐり
スダジイ、ツブラジイ、マテバシイなどのどんぐりは、
アクがすくないので、殻と渋皮をむいて生でも食べられます。
ただ、味がほとんどないのでいったほうがおいしいです。

2.炒(イ)りどんぐり
道具:フライパン
材料:塩少々、
どんぐり(スダジイ、ツブラジイ、マテバシイ、シリブカガシなどのアクのすくないもの)
アクがほとんどないどんぐりか、アクのすくないどんぐりをつかいます。
カラのついたままのどんぐりをフライパンに入れ
弱火でこげつかないようにいります。

火が强いと、どんぐりがはじけて
飛ぶことがありますので注意してください。
フライパンにフタやがあればフタをしておきましょう。

どんぐりのこうばしい香りがしてきたらできあがりです。
どんぐりのカラに割れ目が入っています。

カラと薄皮ををむいて食べます。

味がついていないので塩をふってたべるとわりとおいしいです。
アク抜きをしてないので食べすぎに注意してください。

3.どんぐりコーヒー
道具:ペンチ、ほうちょう、フライパン、ヤカンなど
材料:どんぐり(スダジイ、マテバシイなど)

どんぐりをペンチなどで割って、
殻と薄皮をはいで中身をだします。

ほうちょうで薄切りにして、
水につけアクをぬきます。

天日干しにします。

フライパンで炒ります。
こおばしい香りが少ししてきます。

やかんなどで煮出します。

おいしいどんぐりコーヒーのできあがりです♪

すこし、麥茶ににた味がして、飲みやすかったです。

4.ゆでどんぐり

5.どんぐり炊き込みごはん

6.どんぐりだんご

7.どんぐりクッキー

8.どんぐりパン

深まる秋の風物詩、どんぐり。

そんなどんぐりが美味しく食べることが出来ると言うのをご存知ですか?

最近では日本でも、どんぐりは健康自然食品として、その榮養価や効能が注目されてき始めました。

お隣り韓國では國民食の一つとも言われ、街を歩くとドングリ料理の専門店を見つけることも出来ます。

また、スーパーの豆腐売り場には必ずどんぐり寒天(どんぐりゼリー)が並び、子どもの間食としても好まれ、食堂や居酒屋の定番メニューの一つでもあります。

おそらく世界で一番どんぐりを食する國は韓國ではないでしょうか?

そんな韓國のどんぐり料理の数々から、どんぐりの魅力に迫ってみようと思います。

驚きのどんぐりの榮養素
どんぐりの種類によって弱冠の差はありますが、榮養素として主に

炭水化物が6割
脂肪が2割
タンパク質が6%
含まれています。

中でもビタミンCが多く、ビタミンB1、B2、B6やビタミンK、葉酸やミネラルを多く含む、超・自然派健康食品の一つなのです。

最近では、どんぐりの中に含まれる「アコニック酸」が體内の重金属などの有害物質を排除してくれるデトックス効果が注目され、隠れたスーパーフードとして人氣を集めています。

どんぐりのタンニン
またドングリの成分で1~5%ほどをしめるタンニンですが、多くはアク抜きの過程で除去されます。

しかし残った適度な量のタンニンは毛細血管を丈夫にする働きがあり、胃腸の弱い人の胃の粘膜を保護する働きがるため、下痢止めの効果が髙い亊で有名です。

韓國の『東醫宝鑑』では、

頻尿や不規則な便意に悩む人、水分代謝が惡く身體がむくみがちな人はドングリ寒天(どんぐりゼリー)を食べると良い

と記されています。

また、榮養価が髙く、低カロリーで腹持ちがいいために韓國では身近なダイエット食品としても人氣ですし、成人病予防にも効果的だと言うことで更に注目度が髙まっています。

しかし、過度な摂取は便秘を引き起こすこともあるので食べ過ぎには注意です。

普段の間食や盆正月の名節料理、宮廷料理から食堂や居酒屋のメニューにも頻繁に顔を出す数々のどんぐり料理が、韓國女性のスラリとした脚やお肌の美しさの秘訣かもしれませんね 🧡🌾

How to eat acorns
(Jomon staple food “acorn” Jomon wisdom)

[Acorns are superfoods!
Great health can be achieved by switching from wheat and white rice! For free! !!

Wild food is the gateway to Tenju (250 years old).

Even if you don’t have an economy, you can enjoy healthy happiness with wild food, wild material, food, and shelter!
(Distribute for free at convenience stores and city halls! Plant acorns in parks and roadside trees)]

If you can pick up a lot of acorns, let’s eat them ♪

  1. 1. Sort acorns
    Select fresh acorns

Put the picked up acorns in water and use only the sunken acorns.
(Acorns floating on the water are old)
Separate the types of acorns

Divide into those that require lye removal and those that do not.
It is convenient to separate them in advance when picking them up.

Also, if you select and pick up acorns that have almost no lye or acorns that have little lye.
It saves you the trouble of removing the lye.

Acorn with almost no lye

Castanopsis sieboldii, Japanese Chinquapin, etc.

Acorn with little lye

Lithocarpus glaber, Lithocarpus glaber, Quercus gilva, etc.

Acorn with lye

Quercus myrsini, Quercus glauca, Quercus acuta, Quercus sessilifolia, etc.

Acorn with a lot of lye

Quercus serrata, Quercus crispula, Quercus acutissima, Quercus variabilis, Quercus dentata, etc.

Acorns with lye are cooked after removing the lye.

  1. 2. Remove the lye
    First, split the acorn with pliers or a hammer,
    Peel off the empty skin and thin skin.
    It is easier to remove the lye if you remove the lye after chopping the acorn.
    In the case of acorns with low lye

You can eat it as it is, but when you remove the acorn lye
Put it in a container filled with water.
In the case of acorns with lye

Put it in a container filled with water and add some water.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

When you want to remove the lye quickly
Boil in a pot and soak in water.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.
When the lye is a large acorn

Boil while adding some water in a pot.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

If you use ash such as baking soda or straw, you can get rid of more lye.
Boil in an acorn pot with baking soda and ashes,
Repeat several times while changing the water.

If you use baking soda, add 2-3 teaspoons of baking soda per 200 grams of acorns.
When using ash, add the same weight as an acorn and simmer.
If you try eating a little and the swelling disappears, it’s OK.

  1. 3. How to eat acorns
    1 Raw acorn 2 Iri acorn 3 Acorn coffee 4 Boiled acorn 5 Acorn cooked rice 6 Acorn dango 7 Acorn cookie 8 Acorn bread
  2. 1. Raw acorn

Acorns such as Castanopsis sieboldii, Japanese Chinquapin, and Lithocarpus edulis
Since it has a low lye, it can be eaten raw by peeling the shell and astringent skin.
However, it is better to go because it has almost no taste.

  1. 2. Iri acorn
    Tool: frying pan
    Ingredients: a little salt,
    Acorns (Sudajii, Japanese Chinquapin, Lithocarpus edulis, Lithocarpus glaber, etc.)
    Use acorns that have almost no lye or acorns that have little lye.
    Put the acorns with the color in the frying pan
    I’m going to avoid burning over low heat.

When the fire is strong, the acorns pop
Please note that it may fly.
If the frying pan has a lid, keep the lid on.

When you can smell the acorn, it’s done.
There is a crack in the acorn color.

Peel the empty and thin skin and eat.

It’s unflavored, so it’s delicious when sprinkled with salt.
Be careful not to eat too much as you have not removed the lye.

  1. 3. Acorn coffee
    Tools: pliers, knives, frying pans, kettles, etc.
    Material: Acorn (Sudajii, Matebashii, etc.)

Divide the acorn with pliers, etc.
Peel the shell and thin skin to remove the contents.

Slice it with a knife and slice it.
Soak in water and remove the lye.

Let it dry in the sun.

Fry in a frying pan.
It has a little fragrant scent.

Boil in a kettle.

The delicious acorn coffee is ready!

It tasted a little bit like barley tea and was easy to drink.

  1. Boiled acorn
    making,
  2. Rice cooked with acorns
    making
  3. Acorn dumpling
    making
  4. Acorn cookie
    making
  5. Acorn bread

Acorn, a deepening autumn tradition.

Did you know that such acorns can be eaten deliciously? → Click here for the article

Recently, even in Japan, acorns have begun to attract attention as healthy natural foods for their nutritional value and efficacy.

It is said to be one of the national dishes in neighboring Korea, and you can find acorn specialty stores by walking around the city.

In addition, acorn agar (acorn jelly) is always lined up in the tofu section of the supermarket, and it is also popular as a snack for children, and it is one of the standard menus in restaurants and izakaya.

Perhaps the country that eats the most acorns in the world is South Korea?

From such Korean acorn dishes, I would like to approach the charm of acorns.

Amazing acorn nutrients
There is a slight difference depending on the type of acorn, but it is mainly used as a nutrient.

60% carbohydrate
20% fat
6% protein
It contains.

Among them, it is one of the ultra-natural health foods that is rich in vitamin C, vitamins B1, B2, B6, vitamin K, folic acid and minerals.

Recently, the detoxification effect of “aconic acid” contained in acorns to eliminate harmful substances such as heavy metals in the body has attracted attention, and it is gaining popularity as a hidden superfood.

Acorn tannins
In addition, tannins, which are about 1 to 5% of the acorn component, are mostly removed during the process of removing lye.

However, the remaining moderate amount of tannin has the function of strengthening the capillaries and the function of protecting the gastric mucosa of people with weak gastrointestinal tracts, so it is famous for its high antidiarrhea effect.

In Korea’s Dongui Bogam

People who suffer from frequent urination or irregular stools, or who have poor water metabolism and tend to swell, should eat acorn agar (acorn jelly).

It is written as.

In addition, it is popular as a familiar diet food in Korea because it is nutritious, low in calories, and has a good stomach, and it is getting more attention because it is effective in preventing adult diseases.

However, be careful not to overeat, as excessive intake can cause constipation.

A number of acorn dishes that frequently appear in the menus of cafeterias and izakaya, from regular snacks, osechi dishes of Bon New Year, and court dishes, may be the secret to the beauty of Korean women’s slender legs and skin. Hmm 🧡🌾

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